Plantentent voor de winter voor een veilige opslag in de winter

Plantentent voor de winter voor een veilige opslag in de winter

Plantententen voor de winter zijn een zeer voordelige en eenvoudige manier om ‘s winters uw potplanten en meer te beschermen. Woont u in een streek waar het ‘s winters vaak vriest, dan adviseren wij u een of meer van onze populaire plantententen voor de winter aan te schaffen. In het late najaar, wanneer het buiten kouder wordt, is het verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen om uw potplanten buiten te beschermen. Al naar gelang het soort potplanten heeft u – en hoe koud u denkt dat het zal zijn – een plantentent voor de winter zal een groot verschil maken. U kunt ‘s winters een gedeelte van de planten in uw huis overbrengen, maar vaak zijn planten gevoelig voor plaatsveranderingen en een gebrek aan daglicht. Als u uw planten in een plantentent voor de winter of in een draagbare broeikas van Dancover neerzet, dan zullen uw planten in de koude periode van het jaar gelukkig en veilig zijn. De plantentent is uitermate geschikt voor planten die in plantenbakken, potten, kuipen en meer groeien.

Biedt uw kostbare potplanten bescherming

De moeilijkheid met buitenstaande potplanten in de winter is onder andere de combinatie van regen en vorst. Wordt de grond of de humus in de plantenbak te nat, dan bevriest het water en zet dit uit als de temperatuur onder het vriespunt zakt. U loopt dan de kans op een kapotte plantenbak en beschadiging van de wortels. Door onze plantententen voor de winter te gebruiken, kan de regen de planten niet bereiken of in de plantenbak komen. De meeste planten zullen uiteraard ook ‘s winters wat water nodig hebben, maar onze plantententen zijn uitgerust met een grote ritssluiting, zodat u makkelijk bij de planten kunt komen als u ze water nodig hebben. Bij lage temperaturen tijdens de winter kan de luchtvochtigheid dalen en kunnen de planten uitdrogen. In de buitenlucht zal de wind dit probleem nog verergeren. Wij adviseren u om uw potplanten in een draagbare broeikas of een plantentent voor de winter neer te zetten om ze veilig te stellen. De tent zal de planten en de bladeren bescherming bieden tegen vorst, tegen het doorbuigen of zelfs breken van de bladeren en takken onder het gewicht van de sneeuw.

U kunt uw draagbare broeikassen het hele jaar door gebruiken

Dancover heeft een uitgebreid assortiment broeikassen – de klassieke broeikassen met polycarbonaat panelen en de lichtgewicht en flexibele polytunnel broeikassen. Tevens hebben wij draagbare broeikasen of plantententen voor de winter, waarmee u uw potplanten tijdens de winter kunt beschermen. In het voorjaar kunt u de hele bodembedekking – of een deel ervan – weghalen en de tent als gewone broeikas gebruiken. Gebruik deze tent in het voorjaar en de zomer voor het kweken van allerlei soorten planten – en gebruik hem in de winter om planten te beschermen

Een Dancover-kachel om temperaturen onder het nulpunt te voorkomen

Een broeikas kachel kan naar behoefte worden gebruikt voor broeikassen en partytenten – en we hebben zelfs een speciale kachel voor uw plantententen voor de winter. De kachel zorgt voor een stabiele temperatuur, waardoor uw planten geen schade ondervinden. Bovendien kan er een kachel worden gebruikt om uw gewone broeikas te beschermen door de temperatuur ook in de winter stabiel te houden en temperaturen onder nul te voorkomen.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *