Maak uw broeikas klaar voor het nieuwe seizoen

https://www.dancovershop.com/nl/products/broeikassen.aspx

Om het beste uit uw broeikas te halen, zult u wat moeite moeten doen om de broeikas voor te bereiden op het nieuwe seizoen. U kunt zo de hele zomer genieten van alle prachtige bloemen, fruit en groenten. Zowel bij een kleine broeikas als voor een grote broeikas, een broeikas met glas of polycarbonaat ramen, moet u eerst de broeikas helemaal leegmaken, zodat u ruimte hebt om te werken. Als u gevoelige bloemen of planten heeft die niet kunnen worden verplaatst, moet u gewoon om deze obstakels heen werken als u de broeikas schoonmaakt. Bedek de planten met zeil of iets dergelijks, zodat ze niet in aanraking komen met zeepsop of desinfectiemiddelen. Verwijder oude dorre planten en gooi ze op de composthoop. Mocht u last hebben gehad van ongedierte of ziekte, dan kunt de resten verbranden, omdat ongedierte, ziekten en virussen kunnen overleven in de beschermde omgeving van de broeikas.

Gebruik milieuvriendelijke zeep en desinfectiemiddel

Vul eerst een emmer met heet zeepsop en maak planken, potten en plantenbakken schoon. Wij adviseren u een milieuvriendelijk desinfectiemiddel voor de tuin te gebruiken om plantenbakken en andere containers schoon te maken, maar zorg ervoor dat u ze afspoelt voordat u er nieuwe aarde in gaat doen. Reinig hierna de ramen van de broeikas, omdat daarop algen en schimmel kunnen groeien. Een te sterke aangroei op de ramen vermindert de lichtinval in de broeikas en verslechtert de groeiomstandigheden in het algemeen. Reinig alle spleten rond alle ruiten.

Controleer de broeikas op beschadigingen 

Let bij het klaarmaken van uw broeikas voor het nieuwe seizoen op eventuele beschadigingen aan het frame, de ramen en de bodem. Het is een stuk makkelijker om zaken te repareren als de broeikas bijna leeg is. Mocht u gebarsten ramen vinden, dan moet u die nu vervangen of repareren. Als de ramen barsten hebben kan de warmte ontsnappen en kan er water naar binnen lopen. Polycarbonaat ramen zijn misschien sterker dan klassiek glas, maar we adviseren u toch om bij reparatie van de broeikas hetzelfde materiaal te gebruiken. Heeft u een broeikas waarbij de ramen met klemmen zijn vastgezet? Controleer alle klemmen en zorg ervoor dat ze op hun plaats zitten. Inspecteer ook de verbindingen van het frame en de bouten en moeren. Zit alles goed vast? Vervang de verroeste onderdelen als u roest aantreft.

De basis moet vlak en stabiel zijn

Wanneer de basis van de broeikas is verzakt of gebarsten, bestaat de kans dat de broeikas gaat kantelen. Eerst kunnen de deuren en ramen moeilijk openen, maar na verloop van tijd kan de hele broeikas schade oplopen. Controleer de fundering of basis van uw broeikas en repareer of herstel deze indien nodig. Zoekt u een nieuwe broeikas? Bekijk dan hier onze uitgebreide selectie: https://www.dancovershop.com/nl/products/broeikassen.aspx

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *