Tents4Trees in samenwerking met Eden Reforestation Projects

https://www.dancovershop.com/nl/tents4trees.aspx

In het kader van ons boomplant-concept Tents4Trees hebben we bijna 80.000 bomen aangeplant in Zambia, Myanmar en Madagaskar – en dat aantal neemt alleen maar toe. Voor iedere aankoop planten we een boom, zodat de teller blijft lopen. Onlangs zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met Eden Reforestation Projects, een non-profit NGO die in 11 landen actief is en bijna een miljoen bomen per dag plant. Ze zorgen voor het herstel van de diverse bossen, zodat de natuur zich weer kan gaan herstellen. Dat wordt gedaan in intensieve samenwerking met de plaatselijke bewoners, die nieuwe kansen krijgen om economisch zelfvoorzienend te worden en hun gezondheid en opleidingsniveau te verbeteren.

Tents4Trees heeft besloten hulp te bieden bij de aanplant van mangroves in Madagaskar

Madagaskar is een unieke plek waar de meeste oerbossen zijn gekapt – slechts 10 % is er nog over! Dat heeft ook een grote invloed op de wilde dieren, waarvan 75% van de soorten uniek zijn voor Madagaskar. Wij hebben voor de aanplant van mangroves gekozen omdat door de vernietiging van de mangrove-estuaria langs de kustlijn modderstromen in de oceaan zijn gespoeld, met als gevolg de verwoesting van ooit rijke visgronden en een toenemende kwetsbaarheid van de kustbewoners voor orkanen, tsunami’s en overstromingen. In 2007 is Eden hier gelukkig aan de slag gegaan en er zijn al enorme verbeteringen te zien – hoewel er nog veel moet gebeuren.

Mangrovebomen slaan enorme hoeveelheden CO2 op

Mangroves voorkomen niet alleen erosie van de kustlijn, maar bieden ook bescherming tegen extreme weersomstandigheden. De prachtige kustbossen fungeren als kraamkamers voor vis en voorzien de plaatselijke bevolking van voedsel. Bovendien zijn mangroves fantastisch in de opslag van koolstof – ze kunnen tot vier keer meer koolstof opslaan dan andere tropische bossen, inclusief regenwouden! Twee mangrovebomen kunnen tot 1 ton CO2 vasthouden. Met elke aankoop bij Dancovershop.com steunt u de aanplant van een nieuwe mangroveboom in Madagaskar – en bij elke aankoop krijgt u een persoonlijk certificaat met meer informatie over ons nieuwe project voor de aanplant van bomen. Lees meer over Tents4Trees en onze kleine maar niet onbelangrijke rol in het boomplantproject in Madagaskar in samenwerking met Eden Reforestation Projects: https://www.dancovershop.com/nl/tents4trees.aspx

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *