Boottenten: Hoe u uw boot klaarmaakt voor de winterstalling

https://www.dancovershop.com/nl/products/boottenten.aspx

Het is altijd verstandig om zowel in de zomer als in de winter voor uw boot te zorgen. Dancover biedt een aantal hoge kwaliteit boottenten waarin u uw boot in de winter kunt stallen en nog meer wanneer u deze in een stevig onderkomen wilt plaatsen voor bescherming in de periode dat er geen gebruik wordt gemaakt van het schip. Anders dan uw auto, die het hele jaar wordt gebruikt, heeft uw boot veel meer kwetsbare onderdelen die op den duur gaan roesten. Wanneer u uw boot ‘s winters niet afdekt en onderbrengt, kan dit hoge reparatiekosten met zich meebrengen. Onze boottenten zullen uw boot in de winter bescherming bieden tegen de weersinvloeden, maar u zult uw boot dan wel klaar voor opslag moeten maken. We hebben een aantal adviezen over het winterklaar maken van een boot voor de stalling. Volg deze aanwijzingen op zodat uw boot goed beschermd is en weer klaar is voor het nieuwe seizoen. Veel van de Dancover boottenten zijn zo groot dat u een aantal voorbereidingen voor de winter in de tent kunt uitvoeren.

Boottenten voor de winterstalling – checklist voor het voorbereiden van uw boot op de stalling

Ga eerst nog een keer met uw boot varen om te controleren of de motor goed loopt. Kijk of het schip niet beschadigd is. Ga dan terug om uw boot af te tappen. Haal hem uit het water en laat het onderruim, de watertanks, de kop, de leidingen en de waterkranen leeglopen. Doe antivries in het onderruim en de watertanks om bevriezing te voorkomen. Vervolgens reinigt u de boot grondig met water en zeep, zowel van binnen als van buiten. Verwijder eventuele plantenresten en zeepokken van de romp. Zodra u de boot heeft schoongemaakt, laat u alles goed drogen. Afhankelijk van het soort boot, brengt u een waslaag aan op de romp en poetst u deze gelijkmatig op.

Boottenten voor zeilboten en motorboten

De motor winterklaar maken en de bewegende delen smeren. Verwijder de accu en laad deze op. Bewaar de accu op een warme, droge plek. Verwijder daarna alles wat geen deel uitmaakt van de boot, zoals reddingsvesten, brandblussers en fakkels. Verwijder indien mogelijk alle natuurlijke materialen, zoals stof en leer, om schimmelvorming tegen te gaan. Onze boottenten zijn groot, waterdicht en stevig, maar de temperatuur en het vochtgehalte worden door de buitenlucht beïnvloed. Overweeg om de uitgangen af te dichten met ducttape om te voorkomen dat er ongedierte binnenkomt.

Boottenten, bootframes, dolly’s en standaarden

Plaats uw boot op stutten met de boeg iets naar boven gekanteld, zodat het water goed kan worden afgevoerd. Laat uw boot tijdens de winterstalling niet op een trailer liggen, omdat de banden en lagers op termijn kunnen slijten. Inspecteer de boot van tijd tot tijd en zorg ervoor dat de afdekking strak gespannen is, zodat er geen water op de boottent blijft staan, waardoor de constructie zou kunnen bezwijken. In geval van zware sneeuwval moet de sneeuw van de tent worden verwijderd. Heeft u vragen over onze collectie boottenten en andere producten voor de winterstalling van uw boot, neem dan gerust contact op met onze Xperts via telefoon, e-mail of chat.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *