Maak de juiste fundering voor uw broeikas

https://www.dancovershop.com/nl/products/broeikassen.aspx

Wanneer u besluit een broeikas voor uw tuin te kopen, moet u zich afvragen hoe u een stevige en stabiele fundering kunt maken. Tenminste, als u kiest voor een broeikas of oranjerie met een metalen frame. Geeft u de voorkeur aan een lichte tunnelkas, dan kunt u die vrijwel overal neerzetten, zolang de grond maar redelijk egaal en stabiel is. Een broeikas met een metalen frame van aluminium of gegalvaniseerd staal heeft iets meer nodig. Zet u de broeikas met een metalen frame direct op het gras of de grond? Zorg er dan voor dat de broeikas waterpas staat. Zo niet, dan kunt u problemen verwachten met de deur(en) en meer die na verloop van tijd niet meer goed werken als de grond zakt en inklinkt. Als u de tijd neemt om een goede fundering te maken, zal de broeikas jarenlang blijven staan.

Eerst moet u de juiste plaats voor de broeikas vinden

Voordat u aan een fundament gaat beginnen, moet u de juiste plek in de tuin vinden. De optimale plek is een combinatie van waar u de broeikas wilt hebben en de beste ligging ten opzichte van de zon, grote bomen, gebouwen, toegangswegen en meer. Denk er ook over na hoe u de broeikas gaat gebruiken. Wordt deze uitsluitend gebruikt voor het kweken van allerlei planten in de zomer? Of gaat u deze ook gebruiken als stijlvol tuinpaviljoen waar u bij elk weertype in kunt verblijven en 360° van de tuin kunt genieten? Of misschien wilt u de broeikas op afstand van uw huis plaatsen of juist ernaast. Het is helemaal aan u en de zon!

U kunt nu beginnen met het maken van een fundering  

Er zijn verschillende manieren om een sterke en stijlvolle fundering voor uw broeikas te maken. U kunt bijvoorbeeld een fundering van cement gieten. Hierbij moet u bedenken hoe diep de fundering moet zijn, omdat u dan een vorstvrije vloer in de broeikas kunt maken. Het vergt meer werk, maar vaak is het de moeite waard, omdat u de planten tijdens de winter in de broeikas kunt laten staan. Over het algemeen moet u ongeveer 90 cm diep graven, maar vraag een vakman om advies over onder meer de grond in uw tuin.

Een stijlvolle fundering van tegels of hout

Een fundering van tegels, klinkers of hout vereist ook wat werk, maar zal de moeite waard zijn. Hierdoor krijgt u een mooie vloer in de broeikas, misschien voor of rondom de broeikas. Wanneer u de broeikas als tuinpaviljoen gebruikt, kunt u hem op een houten vlonder plaatsen. Maar als u grote bakken met aarde voor planten in de broeikas wilt zetten, zorg er dan voor dat het houten vlonder sterk genoeg is! Met tegels en/of klinkers zal het gewicht geen probleem zijn. Bovendien kunt u makkelijk een klein gedeelte van de vloer verwijderen als u direct in de grond onder de broeikas wilt planten. Heeft u vragen over een van onze hoge kwaliteit broeikassen? Neem dan contact op met onze Xperts. Begin met het overzicht hier: https://www.dancovershop.com/nl/products/broeikassen.aspx

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *