Stadstuinieren voor een groene en duurzame leefstijl

https://www.dancovershop.com/nl/producten/minikassen.aspx

Stadstuinieren is een trend geworden, met mensen die zorg dragen voor het milieu. Het concept is simpel: voedsel verbouwen op de plaats waar je woont, ook midden in een grote stad. We kunnen allemaal biologische groenten en fruit in de supermarkt kopen. Tegenwoordig is het dus geen kwestie van noodzaak meer, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog, toen de mensen tuinen in de steden aanlegden. Het is gewoonweg het plezier om dingen te zien groeien dat mensen inspireert om een stadstuinproject op te zetten. Bovendien weet je dat projecten zoals stadstuinieren ook helpen om de CO2-uitstoot terug te dringen, omdat het niet nodig is de groenten de halve wereld rond te vervoeren. Daarnaast kun je vers, biologisch voedsel krijgen zonder bestrijdingsmiddelen en daarmee het milieu helpen. Stadstuinieren kan ook een sociaal project zijn als de tuin samen met vrienden en buren wordt aangelegd.

Samen met anderen biologische voeding telen

De charme van stadstuinieren is dat u bijna alles op elke plaats kunt kweken, zolang u maar zorgt voor goede grond, gezonde planten, voldoende water en zon. Wij hebben een aantal producten waarmee u de grond en meer op het balkon, op het dakterras of waar dan ook, min of meer, bij elkaar kunt houden. U kunt verhoogde bloembedden, minikassen, muurkas aanbouwen, kweekkasten en kweekbakken hebben. Al onze producten voor stadstuinieren zijn uitgevoerd in kwalitatief zeer goede materialen, die stevig en duurzaam zijn. U woont in de stad en regelt een gemeenschappelijke tuin waar u ruimte nodig hebt voor veel planten. In dat geval kunt u bij ons terecht voor allerlei soorten broeikassen die aansluiten op het project – van kleine broeikassen tot professionele broeikassen, waarin u allerlei soorten planten kunt kweken voor veel mensen.

Tunnelkassen voor een meer mobiele aanpak

Stadstuinieren projecten moeten een beetje flexibeler zijn dan een gewone tuin waar u woont en jaar na jaar dingen verbouwt. Stel dat u een stadstuinproject opzet op een lege kavel in de stad of dat u iets mag verbouwen in een stadspark, dan kan het zijn dat u dat maar één seizoen mag doen. In dat geval kunnen wij onze lichtgewicht tunnelkassen adviseren, die goedkoop zijn, eenvoudig in elkaar te zetten, uitstekende groeiomstandigheden bieden – en na de zomer kunnen worden afgebroken en snel naar een andere plek worden verplaatst. Een populaire doe-het-zelf oplossing is om een frame voor een broeikas in elkaar te zetten en het af te dekken met onze sterke en duurzame broeikasfolie. De broeikasfolie wordt op rol geleverd, zodat het gebruiksvriendelijk is. Heeft u vragen over onze verschillende producten voor stadstuinieren, bel ons dan, e-mail ons of gebruik de chat. Bekijk onze vele producten voor stadstuinieren hier: https://www.dancovershop.com/nl/producten/minikassen.aspx

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *