Kippenhokken

Het perfecte kippenhok voor vrijwel iedere tuin.

Een kippenhok of kippenhok met uitloop zal er in de meeste tuinen fantastisch uitzien - en de bezitter voorzien van verse scharreleieren. Ons aantrekkelijke en sfeervolle kippenhok kan overal in de tuin goed tot zijn recht komen - in de stadstuin of ergens op het platteland op een hobbyboerderij of soortgelijke wijze. U kunt 4-6 legkippen in het kippenhok of de kippenren houden, zodat u het hele jaar door een constante toevoer van eieren heeft, al naar gelang het ras van de kippen dat u heeft. Over het geheel genomen is de belangstelling voor het houden van kippen in de eigen tuin gestegen. Dit houdt verband met het algemeen belang van biologisch voedsel, producten van eigen bodem en een gezonde levensstijl. Afgezien van de verse scharreleieren, vinden de meeste mensen het plezierig en kalmerend om kippen en kuikens in de tuin te houden. Vooral kinderen zullen gek zijn op de vrolijke dieren en kunnen er urenlang naar kijken en mee spelen. Bovendien zullen de kinderen leren om de dieren te verzorgen en te zien hoe er voedsel wordt geproduceerd en nog veel meer.

Kippenhok met een ingebouwde uitloop voor de optimale inrichting.

Het kippenhok of de kippenren van Dancover heeft een ingebouwde uitloop zodat de vogels de ruimte hebben om te doen wat ze het liefste doen - het vuil wegkrabben en rondzwerven. Het hok heeft ook een uitwendige nestkast met twee aparte compartimenten en een houten uitwerpselbak met zink die u eenvoudig kunt uittrekken voor het schoonmaken. Het kippenhok is voorzien van een trapje, zitstokken en een schuifdeur voor ventilatie. U moet het kippenhok zelf in elkaar zetten, dat vergt slechts enkele uren. Daarbij is het wel belangrijk dat u met twee personen de klus klaart. De deur van het kippenhok wordt van buitenaf geopend en gesloten. Daarnaast is het kippenhok tegen de weersinvloeden beschermd doordat het dak bedekt is met een stevige dakbedekking van asfalt. Wilt u meer ruimte voor uw kippen en kuikens? Bestel dan onze kippenren uitbreiding van ongeveer 1x1,5 m. De kippenhok uitbreiding is voorzien van een houten frame, een deur en zijkanten en bovenkant van gegalvaniseerd gaas.

Laat het kippenhok of de kippenren een onderdeel van uw nieuwe levensstijl zijn.

U hebt overwogen om uw levenswijze te veranderen - een klein beetje maar? Met een kippenhok van Dancover kunt u een nieuwe manier van leven beginnen met scharreleieren en eventueel zelfs met producten van eigen bodem. Om optimaal gebruik te maken van uw tuin of meer, kunt u een kippenhok combineren met een van onze stijlvolle broeikassen. U hebt de keuze uit een groot aantal broeikassen in veel verschillende afmetingen, uitvoeringen en materialen. Een kippenhok en een broeikas is voor veel mensen een droom. Veel hedendaagse gezinnen hebben in de tuin zelfs ruimte voor zowel een kippenhok als een broeikas. Wilt u voor het eerst kippen in uw tuin houden, dan adviseren we u om dit aan iemand te vragen die hier ervaring mee heeft? U kunt ook op internet informatie inwinnen. Het is namelijk belangrijk dat u ervoor zorgt dat de kippen en kuikens goede voeding krijgen en ruimte hebben om te scharrelen, te eten, te baden en de dingen te doen die ze graag doen. Het houden van kippen en kuikens in uw tuin - en elke ochtend verse eieren - zal erg gezellig zijn!