Houten carports

Stevige carports als onderdak voor uw auto

Het is simpelweg een geweldig gevoel om elke keer dat u thuiskomt - of op de plek die u de carport heeft neergezet - op een overdekte plek te kunnen parkeren. Een carport is een simpele constructie, maar het zal uw auto ook beschermen tegen de weerselementen. Wij hebben carports van onderhoudsvrij metaal of van stevig Scandinavisch hout. Met een hoogwaardige en stijlvolle carport kunt u uw auto parkeren zonder last te hebben van regen, sneeuw of schadelijke UV-stralen. U zet uw auto gewoon in de carport en hij staat weer klaar als u hem nodig heeft. Vooral in de winter bespaart u tijd en moeite omdat u geen sneeuw en ijs van uw auto hoeft te vegen. En in de zomer wordt de auto minder warm dan wanneer u deze in de volle zon parkeert. U kunt de vrijstaande carports bijna overal neerzetten omdat het ontwerp en de stijl van de verschillende carports goed passen bij de meeste woningtypes, zowel oude als nieuwe. De carports zijn verkrijgbaar in neutrale kleuren, in blank hout of in bijna elke andere door u gewenste kleur als u ze zelf schildert.

Carports van onbehandeld hout of onderhoudsvrij metaal

U kunt moderne, onderhoudsvrije carports krijgen van gepoedercoat aluminium met een UV-bestendig polycarbonaat dak. De platen van polycarbonaat in het dak zijn nagenoeg onbreekbaar en gaan jarenlang mee. De carports zijn makkelijk op te bouwen en te monteren, maar het werk vergt minimaal twee personen. Nadat u de carport in elkaar hebt gezet en bevestigd, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud - u hebt geen last van rot, roest of afbladderen. Misschien moet de carport op een gegeven moment worden schoongemaakt, dan volstaat het om een tuinslang en een zachte borstel te gebruiken.

Klassieke carports van Scandinavisch hout

Uw carport wordt geleverd als een prefab bouwpakket - dit geldt ook voor de carports van Scandinavisch hout. U moet de werkzaamheden met tenminste twee personen uitvoeren, want sommige onderdelen zijn zwaar. Na ontvangst van de carport hoeft u slechts de bijgevoegde handleiding te volgen. Heeft u een carport in onbehandeld hout besteld, dan moet u zo snel mogelijk na de opbouw een goede houtbescherming aanbrengen om het hout te beschermen en de carport jarenlang in perfecte staat te houden. U kunt een transparante houtbescherming gebruiken als u de natuurlijke uitstraling van het hout wilt behouden - of gebruik een verf in uw favoriete kleur.

Gebruik de carport voor andere doeleinden

Afgezien van hetgeen voor de hand ligt - het parkeren van uw auto in de carport - kunt u de constructie gedurende het jaar voor vele andere doeleinden gebruiken. In de zomer kunt u de carport gebruiken als overkapping voor een eettafel, een zithoek, de speelplaats van de kinderen of misschien een jacuzzi. De carport kan ook gebruikt worden als afdak voor fietsen, een kleine boot en andere zaken. Sommigen kiezen ervoor om hun carport in seizoenen te verdelen. In de winter gebruiken ze de carport voor het parkeren van de auto. In de zomer gebruiken ze de carport als terrasoverkapping, om onder alle weersomstandigheden buiten te kunnen zitten - in de schaduw of afgeschermd van een spatje regen. Heeft u vragen over onze carports van metaal of hout? Neem dan gerust contact op met onze experts via telefoon, e-mail of chat.