Houten sauna's

Houten sauna's van onbehandeld hout

Beeld u in dat u een houten sauna buiten in uw tuin heeft. U kunt hem dan aanzetten en genieten van de weldadige warmte van de sauna op het moment dat u daar zin in heeft - en u beslist of u met anderen in de sauna wilt zitten. Al naargelang uw voorkeur heeft u de keuze uit een klassieke saunacabine of een houten barrelsauna. Onze populaire buitensauna's zijn gemaakt van duurzaam en onbehandeld Scandinavisch vurenhout. Het hele idee om warmte te gebruiken voor ontspanning en reflectie gaat duizenden jaren terug. Een stomende warme ruimte gebruiken voor ontspanning en het herstellen van pijnlijke spieren is door mensen over de hele wereld gebruikt. Zoals u wellicht weet is het woord "sauna" afkomstig uit het Fins, waar we het woord voor het eerst op schrift vinden in 1112. Eigenlijk is "sauna" het enige Finse woord dat zijn weg heeft gevonden naar de Engelse taal en zelfs in meerdere talen. Het woord betekent simpelweg 'bad' of 'badhuis' en vaak wordt een bezoek aan een sauna gecombineerd met een duik in een meer of iets dergelijks.

Prachtige sauna's voor ontspanning en verlichting van pijnlijke spieren

Een hete sauna is een fantastische luxe als u de aangename warmte apprecieert. U voelt hoe uw huidtemperatuur omhoog gaat en de hartslag toeneemt omdat uw lichaam opwarmt en het hart flink begint te pompen. U zult al snel gaan zweten en een behaaglijk gevoel van ontspanning verspreidt zich door het lichaam. Zoals u wellicht al weet, geeft het doorbrengen van tijd in een sauna u een heerlijk gevoel van genot omdat de endocriene klieren erdoor worden gestimuleerd. Een sauna in uw tuin staat voor quality time na uw werk of wanneer u er even zin in hebt. Wanneer u thuiskomt na een stressvolle dag op uw werk of wanneer u heeft getraind en last heeft van spierpijn - uw lichaam zal een verblijf in uw eigen sauna in de tuin heerlijk vinden.

Een stijlvolle houten sauna maakt een groot verschil

Heeft u ergens in uw tuin een paar vierkante meter beschikbaar, dan heeft u plek voor een van onze stijlvolle houten sauna's. U heeft de keuze uit een houten barrelsauna of een klassieke saunacabine. Beide sauna's zijn gemaakt van onbehandeld en duurzaam Scandinavisch vurenhout. De diverse soorten houten sauna's zullen overal in uw tuin geweldig staan en u zult talloze uren van ontspanning en genot hebben. U kunt een houten sauna hebben met één of twee ruimtes en andere functies. Een eigen sauna biedt u de mogelijkheid om uzelf op elk gewenst moment te verwennen. Vergeet stress en spierpijn en geniet in een van onze prachtige houten sauna's.

Kies de gewenste saunakachel

Let op: onze houten sauna's worden geleverd exclusief de essentiële saunakachel. De kachel moet samen met de sauna of op een ander moment apart worden besteld. U weet dat de saunakachel voor de magie in een sauna zorgt. De klassieke saunakachel kunt u bestellen in roestvrij staal of misschien heeft u liever iets geavanceerds - zoals onze kachel in de vorm van een waterdruppel die u aan de muur kunt hangen. Bij beide soorten kachels zijn de belangrijke saunastenen bijgevoegd. Denk eraan dat u een elektricien nodig heeft om de saunakachel aan te sluiten.