Kampeertenten voor meerdere doeleinden…

Kampeertenten voor meerdere doeleinden…

Kampeertenten variëren in zowel de grootte, prijs en functionaliteit. Bij Dancover doen we ons best om kampeertenten voor meerdere doeleinden te leveren – voor kampeerliefhebbers en voor gezinnen met kinderen, die gewoon een tent voor in de tuin of voor een goedkope excursie met de school of kleuterschool nodig hebben. Daarom heeft Dancover een ruim assortiment van kampeertenten in verschillende prijsklassen en met verschillende functies. Bij Dancover vindt u veel hoge kwaliteit kampeertenten voor een zeer redelijk prijs, zodat u waar voor uw geld krijgt – zelfs als u kiest voor de bekende merken met een hoge duurzaamheid en flexibiliteit. Wanneer u een eenvoudige tent zoekt voor de tuin of een uitje, dan zijn er vele mogelijkheden om een koopje aan te schaffen en geld te besparen. Kies uit één van de eigen merken van Dancover of van bekende merken zoals Outwell  en Coleman.

Kampeertenten en hydrostatische weerstand

U kunt kampeertenten krijgen in veel verschillende maten en met verschillende functies. De tenten  verschillen ook wat betreft de mate van waterbestendigheid. U kunt uitzoeken hoe waterdicht uw kampeertent is, door te kijken naar de term hydrostatische weerstand. De hydrostatische weerstand is de hoeveelheid water in millimeters, die 1 vierkante centimeter van het doek kan weerstaan, voordat het water doordringt. Hoe hoger dit cijfer is, hoe meer water het doek kan weerstaan. Als de hydrostatische weestand boven 1.500 mm is, wordt een doek als waterdicht beschouwd, maar er is een groot verschil tussen het hebben van direct contact met het materiaal of niet. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe kampeertent waterdicht is, moet de tent bestaan uit een binnencabine en een buitentent, die uit elkaar moeten worden gehouden. Wanneer de buitentent een hydrostatische weerstand heeft van 3,000 mm of hoger, dan zal dit weerstand bieden tegen de meeste regen. Als het gaat om het grondzeil van een kampeertent, dan moet de hydrostatische weerstand ongeveer 10,000 mm zijn, omdat de druk op het materiaal zoveel hoger is dan op die van de buitentent.

Regen en condens zijn niet hetzelfde!

Kampeertenten kunnen een beetje vochtig aan de binnenkant worden, maar dat is meestal condens. Condens is als mist op een raam en het is lastig om helemaal te vermijden. Condensvorming zal sterker zijn wanneer het voedsel in de kampeertent wordt gekookt, en als er voor een langere periode meerdere mensen in de tent verblijven, dat wil zeggen ‘s nachts of als u in de tent kleren ophangt om te drogen. Hetzelfde geldt als u de kampeertent op een vochtige ondergrond opzet of als u gewoon de tent binnengaat na een wandeling met een hogere hartslag, en een zwaardere ademhaling dan normaal. Condensvorming kan worden beperkt door middel van regelmatige ventilatie en luchten van de tent. U bent altijd van harte welkom om contact op te nemen met de klantenservice van Dancover, als u vragen heeft over de kampeertenten of andere gerelateerde onderwerpen.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =